Rockfon on vähentänyt 65 tuotteen osalta hiilidioksidipäästöjä

25. toukokuuta 2024

Kaiken kaikkiaan vähäpäästöisten tuoteversioiden osuus Euroopan vuosimyynnistä on yhteensä 60 prosenttia.

Rockfonin tehtaan varasto

ROCKWOOL-konserniin kuuluva Rockfon ilmoittaa, että sen 65 akustisen seinä- ja alakattotuotevaihtoehdon GWP (Global Warming Potential) on pienentynyt keskimäärin 22 % ja osassa tuotteita jopa 40 %. Parannus on seurausta päivitetyistä teknologioista päätuotantolinjoilla eri Euroopan tehtaissa.

Vähennykset on laskettu vertaamalla tuotevariaatioiden GWP-arvoja vuoden 2019 lähtötasoon. Ne perustuvat Cradle-to-Gate-mallin tuotantovaiheen moduuliin ja kattavat seuraavat elinkaaren vaiheet: raaka-aineiden hankinta (A1), kuljetus valmistajalle (A2) ja tuotteen valmistus (A3). 

"Päästövähennyksemme heijastuvat suoraan asiakkaidemme rakennusprojektien päästöjen pienentymiseen ja lopulta vaikuttavat koko alaan. Emme ota tätä roolia kevyesti", kertoi Rockfonin kestävän kehityksen johtaja Kasper Sánchez Vibæk. "Ympäristöparannuksiin liittyvät ponnistelumme tuotannossa ja toimitusketjuissamme eivät pysähdy tähän. Pyrimme saavuttamaan merkittävää edistystä tulevina vuosina."

Ympäristöparannuksiin liittyvät ponnistelumme tuotannossa ja toimitusketjuissamme eivät pysähdy tähän. Pyrimme saavuttamaan merkittävää edistystä tulevina vuosina.

Kasper Sánchez Vibæk

Kestävän kehityksen johtaja, Rockfon